Biz Bis - Beeldig in Communicatie, Horizontale Communicatie in B2B. Business to Business communicatie expertise, B2B consulting. Regio Antwerpen, Kalmthout. Vlot bereikbaar via autostrade en trein.
Biz Bis - Presentation Print Paperless Progress
Wat?
Wie?
Contact?
Blog?
progress

Follow us on Twitter

BizBis blogt Terug naar het overzicht

Den Doodendraad als herdenkingsthema voor De Grooten Oorlog

DEN DOODENDRAAD ALS HERDENKINGSTHEMA VOOR DE GROOTEN OORLOG

In Vlaanderen wordt de Eerste Wereldoorlog spontaan geassocieerd met loopgraven in de Westhoek. Maar ook in onze streek was er een bijzondere situatie. Essen en Nieuwmoer werden immers volledig afgesloten van de rest van België en van het neutrale Nederland door een elektrische afscheiding. Deze beruchte ‘doodendraad’ zoals inwoners hem noemden, scheidde niet enkel beide gemeenten van elkaar, maar sneed ook dwars door een gemeenschap.

BizBis lanceerde samen met de organisatoren een persmoment en presenteerde er de communicatie voor de volgende 4 jaar met als thema: Den Doodendraad. Deze zal vier jaar lang de leidraad zijn voor alle informatie rond dit project. Het project is gebaseerd op 3 centrale thema’s:

‘De Grooten Oorlog’, de geschiedenis die via een tijdslijn een weergave is van de belangrijkste gebeurtenissen.

‘Het Verleden in Beeld’, een actieve fiets- en wandelroute langsheen 25 unieke beelden die het leven schetsen in en rond dit toenmalige ‘kiekeskot’, het Niemandsland tussen Nederland en de rest van België.

‘De beleving vandaag’, een culturele agenda waarin verschillende organisaties en verenigingen werken rond het thema ‘De Groote Oorlog’. Ze benaderen vanuit diverse invalshoeken dit belangrijk aspect van onze geschiedenis.

Alles wat er staat te gebeuren brachten we samen in een handige brochure. Op een interactieve website wordt in de komende 4 jaar de geschiedenis chronologisch weergegeven. Ook via de facebookpagina van het project word je op de hoogte gehouden van komende en voorbije activiteiten en staat ze zo virtueel in contact met de burger van vandaag.

Een totaalcommunicatie Een website Print Een toekomstige tentoonstelling


Een website

groote-oorlog-den-doodendraad
Een tijdslijn die de chronologische feiten zal weergeven in de komende 4 jaar

…met Print…

groote-oorlog-den-doodendraad
Ontwerp logo en huisstijl
groote-oorlog-den-doodendraad
Een programmabrochure
groote-oorlog-den-doodendraad
Verhalen uit Essen
groote-oorlog-den-doodendraad
Verhalen uit Kalmthout

…met een toekomstige tentoonstelling…


In de komende 4 jaar staan er als herdenking nog verschillende initiatieven op stapel, ondermeer een overzichtstentoonstelling met de specifieke verhalen rond dit niemandsland. BizBis start momenteel het concept.

groote-oorlog-den-doodendraad
Het project is een initiatief van de gemeentebesturen van Essen en Kalmthout in samenwerking met de plaatselijke Heemkundige Kringen en VVV’s en wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van Leader MarkAante Kemp

groote-oorlog-den-doodendraad

Toerisme Kalmthout


Slice
Linkedin Facebook Twitter Behance
Biz Bis Beeldig in Communicatie Tags

Standenbouw   »   tentoonstelling   »   expo   »   evenementen   »   showroom   »   Custom direct-mailing   »   Corporate identity/branding   »   grafische vormgeving   »   illustratieve vormgeving   »   creatieve concepten   »   character design   »   webdesign   »   e-mailing campaign   »   video/motion   »   CMS   »   art direction & design   »   Horziontale Communicatie in Business to Business (B2B)   »   Museuminrichting